Snygg vägg, pappa!

Tre ord som inte yppas allt för ofta men låt barnen vara med och bestämma i val av barntapeter och alla i familjen kommer att vara nöjd. För att lyckas med en vägg finns det flera saker att tänka på. Det absolut första är givetvis att bestämma vilka tapeter och färger som rummet ska prydas med.

Fondväggar har varit i ropet länge men heltapetserade rum är något som kommer allt mer. Annars går det att vända på det hela, varför inte ha tre tapetserade väggar och en målad fondvägg. Fondväggen går det dessutom att dekorera enligt egen smak. Låna en overhead, om ingen egen finns i hemmet, och lägg en mall av barnets favoritsagofigur och måla av.

Foto taget av Tobias

Färglägg och barnet kommer att älska väggen, kombinera den stora målade figuren med mönstrade barntapeter som passar temat. Det kommer ideligen nya barntapeter allteftersom nya filmer och barnböcker skapas. I år finns det massvis av passande tapeter för att kunna skapa ett unikt barnrum som älskas av både stora och små.

Vill man ha en mer diskret tapet går det att kombinera med bårder i något roligt tema som passar barn. När tapeten är vald är det dags att börja förarbetet.

Riv ner de gamla befintliga tapeterna och spackla igen alla hål. Slipa sedan bort eventuella ojämnheter. För att få ett lyckat slutresultat är grundarbetet otroligt viktigt. Sedan är det dags att sätta upp barntapeterna.

En populär tapet är de som är självhäftande och lätta att sätta upp själva. De gamla hederliga har också blivit lättare att klistra upp och pilar visar hur mönsterpassningen skall sitta. Eftersom barntapeter oftast har en mönsterpassning är det bättre att ta en rulle extra än för lite.

När tapeterna är uppe och rummet är klart är det dags för barnet att flytta in och kommentaren kommer garanterat att bli ”snygg vägg, pappa”!

Leave a comment